Tips als je katten wil gaan fokken

tips als je katten wil gaan fokken

Het fokken van katten kan een hoop geld verdienen, maar kan ook een leuke hobby zijn. Het kost veel tijd en moeite, maar het is het voor de meeste mensen wel waard. Veel mensen lopen tegen een aantal algemene problemen op. In dit artikel ga ik je proberen te helpen met het fokken van katten en je een aantal tips geven over het onderwerp hoe je katten moet fokken.

 

Kies een goed ras

Het is belangrijk om voor je begint een goed ras te kiezen. Sommige rassen hebben veel problemen bij de geboorte en dit is dan voor de meeste beginnende fokkers ook een afrader. Sommige rassen leveren ook een stuk meer geld op dan andere rassen en als je hoofddoel is om er geld mee te verdienen is dit natuurlijk een belangrijk punt om op te gaan letten. Als je een kat wil hebben voor thuis, maar ook om mee te gaan fokken is het slim om op eigenschappen van de kat te hebben die jij graag wil. Als je wil dat de kat makkelijk te verzorgen is, goed met kinderen is of erg sociaal is met andere dieren is dit natuurlijk belangrijk om op te gaan letten.

 

Vergeet jezelf niet te registreren

Het is belangrijk om jezelf te registreren. Als geregistreerde fokker kan je veel meer geld vragen voor de kittens en je kan hier ook andere mensen ontmoeten die al wat meer ervaring hebben met het fokken van katten. Deze mensen kunnen je helpen met het fokken van katten en je kan hier ook goede katten vinden om te dekken. Registreren kan bij de FIFE. Dit is een algemene Nederlandse vereniging voor katten fokkers.

 

Op zoek naar een goede kater

Het is natuurlijk ook belangrijk om een kater te vinden om jouw poes mee te dekken. Voor veel mensen kan dit erg moeilijk zijn en veel mensen vinden ook een kater met slechte eigenschappen. Als je naar een kater gaat, probeer dan te letten op de gezondheid van de kater. Let op de sterkte van de rug, hoe fit deze is en op het ras van de kater. Vraag ook naar de stamboom van de kater en naar de papieren van de inentingen. Let ook op de eigenaar van de kater zelf. Vraag naar zijn of haar papieren van registratie en of hij of zij al veel ervaringen heeft met het fokken van katten. Het bloedgroep van de kater is ook belangrijk. Een poes met bloedgroep B mag nooit gedekt worden door een kater met bloedgroep A. Als dit gebeurt kunnen de kittens dood worden geboren. Ook kan de poes hierdoor zelf dood gaan of erg ziek worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *