5 dingen die je nodig hebt als je katten gaat fokken

jonge kat speelt

Wanneer je de beslissing hebt genomen om katten te gaan fokken, moet je uiteraard hiervoor de nodige voorbereidingen treffen. Een heel nest met kittens hebben namelijk de nodige verzorging nodig. Daarom hebben we hier de belangrijkste zaken opgesomd die je nodig hebt als je katten gaat fokken. Uiteraard kunnen nog heel wat andere zaken helpen om de kittens goed op te voeden maar met deze dingen geraak je al een flink stuk verder.

 

1. Kittenmelk

kittens voedenEen pasgeboren kat heeft andere voeding nodig dan een volwassen kat, dat spreekt voor zich. Wanneer de moederkat niet voor de voeding kan zorgen is het dus aan de eigenaar van het nestje kittens om hen te voorzien van de nodige kittenmelk. Dergelijke kittenmelk vind je in zowat alle dierspeciaalzaken maar ook in online webshops voor katten. Om de kittens de meld te geven heb je uiteraard de nodige toebehoren nodig. Denk daarbij aan een flesje, geschikte speentjes en een borsteltje om het flesje schoon te maken na gebruik. Wanneer je die benodigdheden hebt, kan je de kittens voeden. En zeg nu zelf, iedereen smelt toch helemaal wanneer je zo’n schattig katje aan de fles ziet, niet?

 

 

2. Verzorgingsspullen voor katten

Katten hebben de nodige verzorging nodig. Ook wanneer ze nog heel jong zijn is het belangrijk dat de dieren goed verzorgd worden en in een schone omgeving kunnen leven. Een borstel, speciale shampoo voor katten, en slijmzuiger zijn enkele van deze verzorgingsspullen voor katten. Ook wanneer je huisdieren last zouden hebben van allergie is het belangrijk om hen te verzorgen met de juiste producten. Ben jij of iemand in de naaste omgeving zelf allergisch voor katten? Dan bestaan hier ook middelen voor zodat je daar minder last van hebt.

 

3. Dagelijkse benodigdheden

Uiteraard hebben katten ook als ze nog jong zijn dagelijkse benodigdheden nodig. Denk daarbij maar aan voer- en drinkbakken, kattenmanden en kattenkussens en krabpalen. Deze benodigdheden zijn echt noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de katten zich goed kunnen ontwikkelen en een aangename tijd doormaken. Het spreekt voor zich dat een kattenbak écht nodig is zodat de katten een plaatsje hebben om hun behoeften te doen en je niet elk uur het hele huis moet kuisen. Gebeurt dit toch dan is het interessant om speciale producten te kopen om de urine en vlekken van de katten hun behoeften te verwijderen.

 

 

4. Speelgoed

jonge kat speeltJa hoor, jonge katten zijn erg speels. En dus voorzie je maar best ook wat speelgoed zodat de beestjes naar hartelust kunnen spelen zonder je zetel, schoenen of andere zaken te beschadigen. Voldoende speelgoed is uiteraard geen garantie dat de deugenieten nooit iets zullen beschadigen maar het verlaagt het risico alvast. Je hoeft het speelgoed daarom niet altijd in een winkel te kopen. Met een beetje creativiteit kun je vaak van afval heel leuk speelgoed voor de katten maken. Vaak hebben ze niet meer nodig dan een touwtje dat ergens aan vastgebonden is om zich urenlang bezig te kunnen houden. En wanneer mensen hen dan nog extra zot maken kan het er soms hevig aan toe gaan. Van de ene kant van de kamer naar de andere kant springen ze omdat ze zich zo hard amuseren.

 

 

 

 

5. Vlooienmiddelen

Jammergenoeg hebben katten vaak last van vlooien en teken. Het is dan ook belangrijk om al vroeg genoeg te beginnen met vlooienpreventie en de katten regelmatig te controleren op teken. Een teek dat besmet is met de ziekte van lyme kan fataal zijn voor kat én mens. Voor de vlooien bestaan heel wat anti-vlooienmiddelen. Let er wel op dat je voor jonge kittens een speciale behandeling koopt dat ook geschikt is voor jonge kittens.

 

Er zijn nog heel wat zaken die ontbreken in dit lijstje. Wat zijn volgens jou de belangrijkste zaken bij de opvoeding van katten? Laat het ons gerust weten in de reacties.

 

Groetjes,

Cattery Vennekrets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *